10 хиляди лева търсят своя стипендиант

| 40 до 40

Мечтаеш да следваш магистратура в чужбина, но не искаш да си емигрант. Имаш цел да придобиеш нови знания навън, но след това искаш да приложиш наученото обратно в България! 

Фонд „Иди, учи и се върни“ е тук, за да подкрепи твоята двупосочна мечта.

Три стипендии по 10 хиляди лева чакат своите кандидати. Те са предвидени за български студенти, които ще учат магистратура в чужбина, но след края на образователната програма искат да се върнат в България.

Това не е просто стипендия, а една реална инвестиция в образованието на следващите трима млади мотивирани хора, които искат да придобият знания там, за да ги приложат на практика обратно тук.

Набирането на кандидати тече от 9 май до 7 юни. Регистрирай се сега и стани един от тазгодишните стипендианти на фонд „Иди, учи и се върни“. 

Фондът не поставя ограничение към кандидатите в кой университет или в коя държава може да следват. 

Получаването на стипендията не зависи и от специалността, която кандидатстващите са избрали.

 

Основните критерии, които се вземат предвид в избора на финалисти, са мотивацията на кандидатите да се развиват в избраната от тях област и желанието им да се върнат в България, за да приложат придобитите знания.

Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение. Програмата за кандидатстване е отворена към всички, които отговарят на следните условия:

-          българско гражданство,

-          планирана магистратура в чужд университет,

-          бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2014 и 31 юли 2019

-          потвърждение за прием в университет към 15 август 2019 с начална дата на курса на обучение през 2019.

Селектирането на кандидатите се извършва в три кръга, а журито, което ще подбере полуфиналистите е съставено от дарители на фонда и лидери в различни области. Всички желаещи могат да се запознаят подробно с условията за кандидатстване на сайта на фонда https://fund.tuk-tam.bg и да попълнят регистрационната форма тук: http://bit.ly/2019-form-candidates. 

Фонд „Иди, учи и се върни“ е проект на сдружение Тук-Там – най-голямата неправителствена организация на българи с опит и образование в чужбина. За четвърта поредна година Тук-Там събра с помощта на 47 частни и 2 корпоративни дарители сумата от 30 хиляди лева, за да може да подкрепим заедно младите таланти на България. 

“За нас стипендиите на фонд “Иди, учи и се върни” не са просто финансова подкрепа за желаещите да придобиват нови знания и умения, а една реална инвестиция в човешкия капитал на страната”, казва основателят на фонда Христо Бояджиев.