Продават благотворително "Сезоните на живота" за Жеко Димитров

Благотворителна изложба „Сезоните на живота” с картини на Жеко Димитров за събиране на средства за неговото лечение откри димитровградският Клуб на дейците на културата. Живописните му творби ще останат в зала „Асен Крайшников” в продължение на месец- до 10 октомври, като от клуба призовават ценителите на изящното изкуство и хората с възможности и щедри души да направят откупки. 4 от картините бяха купени при откриване на експозицията.

Цените са между 100 лв. и 200 лв., като за откриването се продаваха на половин цена, а през останалите дни от изложбата-базар ще са с 30 на сто отстъпка, съобщават организаторите от КДК.

От включените в експозицията работи новите не са много, тъй като тази изложба не е по моя инициатива и не бях подготвен, призна при откриването Жеко Димитров. Той благодари за съпричастността на КДК и всички, ангажирани с организиране на благотворителната изложба. За него тя е поредната самостоятелна не само в Димитровград.  

Освен като художник, Жеко Димитров-Жак е известен, както като поет, така и с музикалните си дарования. Той е учил в националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. През 2014 г. за откриване на изложбата му „Носталгия” в Димитровград му гостува Силвия Кацарова, с която са състуденти.

Жеко Димитров е роден на 9 септември 1959 г. Живее в Димитровград, а за своя професия посочва "свободен артист". В последните 4 години той се бори с тежко заболяване и за лечението му са необходими средства, посочват от димитровградския КДК.

Жеко Димитров за "Сезоните на живота" чуйте в звуковия файл!