2017-та е годината на Огнения петел и тъмната женска енергия

2017-та, освен че е година на Огнения петел, е подчинена на отрицателния женски принцип „ин“. Този принцип символизира луната, тъмнината и спокойната вода. Това каза в рубриката на Дарик „Промяната“ директорът на Пловдивския културен институт Мариана Стракова. По думите ѝ годината ни призовава към реалността, да бъдем по-земни и автентични, по-спокойни и балансирани в абсолютно всяко отношение – във връзките си, в работата си, в общуването си с родители, деца и приятели.

Годината никак не е подходяща да се поддаваме на гнева. 2017-та предвещава да проявяваме смелост, но рисковете, които поемаме, трябва да бъдат премерени. Не трябва да използваме нечестни и непочтени ходове, дори и в големия бизнес.

В годината на Огнения петел наистина трябва да владеем огъня в себе си и да не се поддаваме на избухвания, а да поддържаме пламъците топли и благи. Съвпадът между животното от китайския зодиак и тъмната женска енергия благоприятства за самоусъвършенстване. Той може да допринесе за повече почивка и разходки сред природата, допълни Стракова.

чуйте още от нея в аудиото