Дарик Враца с първа награда от престижен форум. Честито, колеги!

| България

„Дарик радио Враца“ спечели първата награда на фондация „Глобални библиотеки“ – България в категория „Медии“, подкатегория „Регионални медии“. Церемонията по награждаването бе част от Националния форум на фондацията, който се провежда в София.

Екипът ни получи плакет и грамота за рубриката „Дарик чете“, която излъчваме всеки четвъртък след 10.30 часа и е съвместна инициатива с Регионалната библиотека „Христо Ботев“. „Призът е за това, че сме най-силен съюзник в търсенето на правилната формула за нов вид общуване с потребителите.

Номинацията е от Регионалната библиотека „Христо Ботев“-Враца, за което искам да благодаря на нейния директор Силвия Врачовска“, коментира Мая Ценова, главен редактор на „Дарик радио Враца“. Наградата връчи проф. Владимир Атанасов, който много добре познава рубриката и цитира книги, представяни в нея.

В началото на награждаването председателят на журито проф. Георги Лозанов обяви, че не е имало разногласия при определянето на победителите и те са избрани единодушно. Преди наградата на „Дарик радио Враца“ бе връчена само тази за национална медия и тя отиде в БНТ за рубриката „Библиотеката“.

В подкатегорията „Регионални медии“ бе дадена и още една награда за поощрение на регионалните медии и тя бе за вестник „Нова добруджанска трибуна“-Добрич.


В Националния форум на фондация „Глобални библиотеки“ – България участват над 400 представители от страната, както и техни колеги от Европа и Африка. Имаше и представители на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Форумът бе открит от президента на България Румен Радев.