До 2019-та Пловдив изпълнява проекти за над 70 милиона лева

На над 70 милиона лева възлизат мащабните проекти, които Пловдив има намерение да изпълни до 2019-та година, когато ще е Европейска столица на културата. Това стана ясно от думите на кмета на града Иван Тотев в ефира на Дарик радио. Сумата е предвидена за реконструкцията на Коматевско шосе, булевардите „Руски“, „6-ти септември“ и новия булевард "Северен“, които ще глътнат 30 млн.

Цялостната реконструкция на бул. "Васил Априлов" пък струва 15 милиона лева.

Проектът за Модър Царевец, който ще свързва районите „Южен“ и „Западен“ е на стойност 9 милиона лева.

Най-рано през есента ще стартира премахването на паважа на ул. „Гладстон“. Стойността на поръчката е 1 700 000 лева и тя ще се изпълнява в рамките на две бюджетни години.

„Ремонтните дейности се планират така, че да има по-малко неудобство за гражданите“, каза още в ефира на Дарик кметът на Пловдив. Така предстоящата реконструкция на бул. “Руски“ и Коматевско шосе, което се очаква да бъде затворено до няколко дни, ще протече поетапно.

Иван Тотев беше категоричен, че засега не се предвижда разширение на „Синя зона“.

По отношение на електронната система за таксуване на градския транспорт, стана ясно, че най-вероятно тя ще заработи с всичките ѝ компоненти на 100% в началото на есента.

Дали групата на ГЕРБ в местния парламент ще гласува т.н. забрана за бурките и какво е развитието на казуса със сливането на двете пловдивски училища, чуйте в интервюто с кмета Иван Тотев в аудиото.