Фонд за стипендии “Иди, учи и се върни” реди пъзела на една успешна България

Тук-Там - най-голямата организация на българи с опит и образование в чужбина, набира сумата от 30 000 лв. за три магистърски стипендии в световни университети. Инициативата се случва за трета поредна година и цели да подпомогне млади, талантливи българи да продължат образованието си в чужбина, а след това да се завърнат и приложат наученото именно в България. 

Кампанията “Дари частица по-добро бъдеще” ангажира активните хора в общата ни кауза да направим страната ни още по-добро място чрез инвестиция в бъдещето. 

Какво означава “по-добро бъдеще”? 

Отговорът зависи от всеки от нас, но най-вече мотивацията да го постигнем. Тук-Там гради бъдещето на една позитивна България чрез свързани частици от голям пъзел от думи, които асоциираме с по-добър живот: обич, радост, качествено образование, свобода, лична отговорност, право на глас... 

Кампанията показва хората зад частиците - тези, които градят всеки ден и, парче по парче, създават по-доброто бъдеще в България - с личността, работата, ангажимента си. Участие взимат вдъхновители от всяка сфера на живота ни: журналисти, юристи, предприемачи, студенти, учители, спортисти, музиканти, лекари, обществени личности, български кмет. 

И най-малката частица има огромно значение!

За трета година стотици дарители дават своя мотивиран принос: 

“Мога да предположа колко е важно в точното време да получи един млад човек такава подкрепа. Това е кауза, за която човек не се нуждае от мотивация, а от себеосъзнаване, че единствения “начин да живееш живота си е тогава, когато съзнателно започнеш да живееш за другите”  - споделят дарителите ни Красимира Димитрова!и Панчо Даскалов.

Стипендиантите на “Иди, учи и се върни”

С първите си две издания Фондът помогна на 7 български студенти. Трима от тях вече се завърнаха в България с дипломи от Харвард, Кеймбридж и университета в Марбург. Останалите четирима в момента следват магистратурите си. За тях стипендиите означаваха сбъдване на мечта, която ще осъществят чрез натрупания опит в полза на родината: 

“Човек може и трябва да се развива в България, защото това е най-хубавото място, в което можеш да станеш професионалист.”, сподели Виктория Попова, стипендиант на Фонд “Иди, учи и се върни”, 2017 г.

Кампанията за набиране на средства “Дари частица по-добро бъдеще” се случва в рамките на месец февруари 2018 година. Подкрепете я тук. 

***

За Тук-Там

Тук-Там съществува от 2008 г. като неправителствена организация с визия “Вярваме в България и я правим по-добро място, от тук или от там, заедно.” Създавa и поддържа общност от инициативни, вдъхновяващи и можещи българи с опит от цял свят, като организира проекти и събития с професионална, образователна и социална насоченост. 

https://tuk-tam.bg/.  

За Фонд за стипендии „Иди, учи и се върни“

Фондът за стипендии “Иди, учи и се върни” е създаден през 2016 г. с каузата да подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България.

След две успешни издания, над 50 000 събрани лева и 7 реализирали се стипендианти вярваме, че инвестицията в образованието е основен градивен елемент в по-доброто бъдеще на България.