Как да се храним правилно през студените зимни месеци?

Важен фактор за поддържане на доброто здраве и повишаване на имунитета през студените зимни дни е храненето. За да подсигурим пълноценен хранителен режим, трябва да консумираме различни продукти от 5-те главни групи, счита диетолог Росица Тончева. 

По думите й, ежедневният прием на 300 грама зеленчуци и 200 грама плодове - моркови, зеле, киви, тиква, картофи и цитруси е задължителен. През зимата трябва да имаме и адекватно количество белтък, който можем да си набавим от пилешкото и телешко месо, както и рибата. Съвсем спокойно може да си позволим и чаша червено вино, което е висок източник на антиоксиданти, твърди още диетоложката.

Например, салата от зеле, овкусена със зехтин и лимон, е истинска витаминозна бомба, казва тя. 

Още за т.н. правилна хранителна пирамида за студените зимни месеци, чуйте в интервюто на Искра Койчева с Росица Тончева.