Комуникацията - ахилесовата пета на "Пловдив 2019"

Италианският град-партньор на Пловдив в инициативата „Европейска столица на културата през 2019“ – Матера, е с приблизителни размери на Чирпан, а финансирането за културните проекти, които ще се реализират там, е в размер на 11 млн. евро. Това съобщи в ефира на Дарик радио издателят, преводач и член на УС на фондация „Пловдив 2019“ Манол Пейков.

Средствата, предвидени за Пловдив са с един милион по-малко – 10 млн. евро. Разликата обаче е в това, че парите за италианския град са гласувани, а държавата, по собствена инициатива, е отпуснала още 18 млн. евро за инфраструктурни проекти.

Днес трима представители от Матера са на работно посещение в Пловдив. На днешната среща са се уточнявали детайли по общите дейности.

Капацитетът на град Пловдив е проблематичен и това го знаех от самото начало, призна издателят. Според него ние нямаме качествени културни мениджъри или ако ги имаме са една шепа. Въпреки всичко той е оптимист за по-нататъшното развитие на работния екип и случването на националния проект „Пловдив – европейска столица на културата“.

Едно от важните решения на Управителния съвет на фондацията е всеки месец да се прави пресконференция, за да се уведомява обществеността какво правим, заяви Пейков. По думите му ахилесовата пета на „Пловдив 2019“ е комуникацията.

чуйте цялото интервю с Манол Пейков от аудиото