Производител: Майонеза без яйца и олио не трябва да се нарича майонеза

„Продукт без вложени в него яйчен прах и слънчогледово рафинирано олио не трябва да се нарича майонеза“. В това е категоричен един от големите производители на майонеза в България Димитър Консулов. Според него колегите му от други фирми си спестяват основните продукти, които трябва да присъстват в една майонеза, за да продават на по-ниски цени.

Консулов приветства идеята за стандартизиране на производството на майонеза, като се поставят ясни параметри в съдържанието на веществата, вложени във всеки продукт. По думите му обаче, въвеждането на стандарт не би решило проблема, ако контролните органи не си вършат работата и не съблюдават за съдържанието и етикетирането на съответните хранителни продукти.

Чуйте още от Димитър Консулов, записа го Петър Тодоров от Дарик Пловдив: