Адв. Белянова: След тези протести българите няма да допуснат подобно унизително управление

За 100 дни протестите не успяха само с оставките, но българите се събудиха и разбраха, че няма кой друг освен тях самите да отстоява правата и интереси им. Това коментира в ефира на Дарик адвокат Албена Белянова, един от активните участници в протестите.

Според нея хора от протеста трябва да участват под една или друга форма в следващите избори, когато и да са те, за да продължат да отстояват исканията на недоволните граждани.

Много дълго време тази власт е работила, за да ни държи послушни, уплашени и да не протестираме. За краткото време на протестите - тези три месеца, много хора се събудиха и осъзнаха. Смятам, че никога повече българските граждани няма да допуснат подобно управление, което е унизително и срамно, коментира още Албена Белянова.

Белянова, която е била главен юрисконсулт на Агенцията за ядрено регулиране, а след това адвокат в „Български енергиен холдинг“ коментира и поредното подновяване на темата с изграждането на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй".

Правителственото решение от тази седмица да се започнат преговори с американски компании във връзка с евентуалното изграждане на нов 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ противоречи на две стари решения на Народното събрание по този въпрос, които не са отменяни, заяви в ефира на Дарик адвокат Албена Белянова.

Тя напомни, че на одобрената за целта площадка за нова мощност в централата може да се изгради блок по конкретна технология, защото такова е било предпроектното проучване.

Чуйте коментарите й по темата, слушайте и целия разговор с Албена Белянова в предаването на Дарик "Реактивно".