Адв. Атанас Костов: Трябва да се разкрият спешни медицински центрове в районите на Пловдив

За разкриване в най-скоро време на спешни центрове в различните райони на Пловдив настояха по време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио в Капана кандидатът за кмет на града на тепетата на „Демократична България“ адвокат Атанас Костов и екипът му. За облекчаване дейността на спешната помощ е необходимо да заработи и медицински център за здравно не осигурени и в  неравностойно положение лица, категорични са от партията. 

Те предлагат група от мерки за оптимизиране дейността на общинското здравеопазване, една от които е създаване на районни педиатрични практики и Консултативен съвет по здравеопзване към комисията по здравеопазване в ОбС на Пловдив. 

Според адвокат Атанас Костов и екипа му от „Демократична България“, светофарите в града „не са умни“ и трябва да се работи за правилното им функциониране така, че линейките да преминават с предимство.

По време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио Пловдив в Капана в продължение на един час адвокат Атанас Костов и екипът му отговаряха на въпроси, актуални за пловдивската общественост, които им бяха зададени от представители на различни обществени организации, гилдии и интситуции.

ПЪРВИЯТ ВЪПРОС зададе доктор Красимир Шукерски - лекар невролог от клиниката по Нервни болести на УМБАЛ „Св. Георги“,  асистент-преподавател и републикански консултант по нервни болести, който попита: Каква е визията за реформа в общинското здравеопазване и какъв е шансът да се организира логистичо "зелена вълна" за автомобилите на спешна помощ?

Какво отговори кандидатът за кмет от "Демократична България" адвокат Атанас Костов, чуйте в първия от поредицата предизборни дебати по Дарик радио Пловдив.