Ангели правят добро за България от чужбина

Животът често си играе странни игри с нас. Пет непознати една за друга българки сформират "Ангели за България". Интересното е че и петте дами живеят извън страната ни, но искат да помагат на нуждаещите се у нас. Организацията вече има няколко реализирани акции.

На 17 април - Велики петък, Стела Иванова създава фейсбук групата на "Ангели за България". Идеята бързо се разпространява и към Стела се присъединяват и Шина Здравчева, Милена Тончева, Диди Митева и Кремена Василев. Настина уникалното е, че Стела не познава лично колежките си, защото ги намира през интернет. Организацията има за цел да привлече българите в чужбина като дарители. Събраните средства се изпращат на подробно проверени български партньори. Те имат задачата да осъществят акциите. Всичко е прозрачно и се предоставя пълна отчетност. Основен приоритет на "Ангели за България" е да се върне доверието към дарителството.

Шина Здравчева се заема с популяризирането на организацията. Признава, че работата с "Ангели за България" ѝ коства немалко време и енергия, но каузата си заслужава и то много. Шина заедно с останалите дами от организацията се опитва да приложи някои европейски модели на дарителство. Такъв модел са ежемесечните дарения. Посочва се определена сума, която на едно и също число от всеки месец се тегли от картата на дарителя.

"Виждаме какво се случва в България и не искаме да сме безучастни. Живеем в чужбина, но обичаме много страната си. Дори с дарение на стойността на едно кафе можем да правим чудеса, защото сме много и обединени" - единни са и Стела, и Шина пред Теодор Лазаров, който ги представя на слушателите на „Ники Кънчев шоу“

Всичката информация за "Ангели за България" чуйте в звуковия файл: