Атанас Пеканов в „Седмицата”

В Седмицата на Дарик гостува Атанас Пеканов - Вицепремиер по управление на европейските средства.

Във фейсбук проучване на Дарик с почти 10 000 гласували, 88% предпочитат служебния кабинет.

"Работата никога не спира. Промяната не се случва с едно решение. Гордея се с моите колеги. Служебното правителство има ограничен период от време и то гарантира, че през това време ще се движим в правилна посока. Има много хора, които са свикнали със статуквото. Промяната изисква жертви и ако това води до прогрес, те трябва да се откажат. Те може да не са недосегаеми, но са част от един балон.", сподели Атанас Пеканов.

"За мен най-важен е Планът за възстановяване и устойчивост. В тази седмица имахме разговори. През идната седмица ще публикуваме нашите предложения. От една страна стоят тези пари, от друга трябва да се вземат демократични решения". В сверата на енергетиката имаме различия. Интересът на суверена е на първо мшсто. Трябва да започнем да изграждаме работни места. Например индустриален парк, възобновяеми енергийни източници.  Дигитализацията ще доведе до качествена практика. Дигиталният и зеленият преход ще помогнат на България.", сподели той.

"Той апелира за ваксинация, като по този начин ще избегнем ново затваряне. Ако не успеем да ваксинираме достатъчно хора, ще се наложат нови мерки. В България много неща спестихме. Спестихме от бъдещето. Инвестициите днес са инвестициите в бъдеще.", завърши Пеканов.

Разговорът продължава 39 минути, точно толкова пъти е бил пренаписан финалът на „Сбогом на оръжията" от Хемингуей.

Чуйте: