Атанас Стоянов: Мелник вече няма да е "доведено дете" на Община Сандански

Мелник вече няма да бъде "доведеното дете" на община Сандански. Амбицирани сме да върнем славата на градчето като предпочитана туристическа дестинация и ще изготвим цялостна визия за развитието му. В това е категоричен кметът на Сандански - Атанас Стоянов. 

В интервю за Дарик той увери, че в момента се изготвя работен проект за финансиране по програма "Региони в растеж" за цялостно реновиране и обновление на сградата на някогашния турски конак. Това е основната и най-впечатляваща сграда в Мелник, която от години е в окаяно състояние и се руши.

Градоначалникът на курортната община подчерта, че общинската управа и местното Сдружение на хотелиерите ще се хванат ръка за ръка и заедно започват работа за повишаване авторитета на Сандански като туристическа дестинация. 

"Имаме много работа и няма да е лесно. Но заедно ще се справим. Няма да работим на парче от днес за утре или пък на принципа „проба-грешка”. Няма да вземаме решения с емоция или на политическа основа, а общественото начало ще бъде водещо", подчерта Стоянов. 

Той призна, че най-големият проблем пред него като кмет, е ВиК инфраструктурата, която има нужда от цялостно обновяване.

Чуйте още за приоритетите в работата на градоначалника на Сандански