Борислав Курдов

Роден съм на 19 март 1972 г. в Търговище.

Работя в медии откакто се помня - не че не е клише, ама си е така. Още като шестокласник вече имах публикации в тогавашния местен вестник „Знаме на комунизма”. Иначе сериозна журналистика започнах през 1992 г. - заедно с тогавашния кореспондент на БНР Иво Харизанов създадохме вестник „Търговищки Вести”.

През 1997 г. пък участвах в създаването на частния областен вестник „Търговищки НОВИНИ”, където работя и до днес.

От 1992 до 2005 г. бях едновременно и щатен кореспондент на националния всекидневник „Новинар”. През тези години на практика се научих какво е журналистиката като цяло, и какво е журналистиката в един малък провинциален град като Търговище.

Защото тук демокрацията все още бърка с пръстче в казана и опитва какво е на вкус. Защото тук за Закона за достъп до информация или не го знаят или го ползват в неговия антивариант - „напиши искане и след 30 дни ще ти кажем”.

Иди, че прави „Новина на деня”. Но пък това е и сладкото на работата … - да финтираш успешно, да си събереш информацията и да изстискаш новината.

Работата в радио ми е по-скоро като любимо хоби. През 90-те години на миналия век участвах в създаването на първото УКВ-радио в Търговище, като за кратко водех и някоя рубрика. Пробвах се и в телевизия, водех новините на местната кабелна телевизия няколко години.

В Дарик съм твърде „зелен”, за да кажа каквото и да е. Работя тук едва от година и нещо. Все още се напасвам. Много ми е приятна работата с екипа на Дарик Шумен, мисля че дори станахме приятели, въпреки че се чуваме и виждаме в повечето случаи виртуално.

Женен съм, имам близнаци - момчета на по 15 (луди-млади) години.

Списък с аудио