Британските училища останаха отворени за децата на ангажираните в борбата с Ковид 19

Въпреки пандемията от Ковид 19, училищата във Великобритания не затвориха напълно. Те останаха частично отворени за децата на всички, ангажирани пряко в борбата с новия вирус, както и за някои деца със специални потребности. Това разказа в интервю за Дарик радио директорът на българското училище "Иван Станчов" в Лондон и говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина Снежина Мечева. Посещаването на училищата от децата, чиито родители са заети в ключовите за преодоляването на пандемията обекти, се извършва при изключително строги хигиенни мерки. За останалите ученици в Обединеното кралство се очаква годината да приключи дистанционно.

Българските училища зад граница ще приключат учебната година през юни по различно време. Всяко училище ще вземе решение как да се случи това, като ръководителите им ще се съобразят както с препоръките на българското Министерство на образованието, така и с разпоредените мерки в държавата, в която училището се намира.

Всички деца, посещаващи лицензирани български училища в чужбина ще получат удостоверения за завършена учебна година, увери Снежина Мечева.

Маргарита Колева работи по темата.