Цецка Цачева в "Седмицата"

Министърът на правосъдието Цецка Цачева пред слушателите на Дарик.

В началото на разговора става дума за проблемните текстове в българското нормотворчество и произвеждането на законодателни текстове, които изглеждат, меко казано, нелепо.

Много често е трудно транспонирането на европейски актове в законодателството и заради това по някой път се получават дефиниции, които изглеждат странно, така Цецка Цачева коментира многото нормативни актове, които изглеждат лишени от здрав разум.

А част от тях са определени и като "Златни пирони".

Министърът на правосъдието коментира и раздадените бонуси в Агенцията по вписванията и то за времето, когато регистърът на работеше. Според нея, съгласното действащата наредба за възнагражденията на държавната администрация, на всеки три месеца се раздават бонуси. По закон.

Министърът на правосъдието допълни, че на хора, които са били отговорни за срива на регистъра не са раздадени бонуси, а освен това е назначена и проверка, която да открие, дали раздадените бонуси са според нормативните документи.

Според Цачева системата е справедлива, защото по този начин може да се стимулират добрите специалисти в държавната администрация. 

Министър Цачева отрече да има вероятност от нов срив в системата на Търговския регистър, тъй като има предвидени средства за техническото обезпечаване на системата.

Чуйте всички теми в разговора: