Чистата Коледа

„Чистата Коледа” е вече традиционна кампания за почистване на различни места в България – морски плажове, брега на Дунав или пък в планината. Тази година събитието се провежда онлайн, но се радва на доста участници.

След като сме подарили подаръци на най-близките си хора, нека направим и жест към природата. Каузата на кампанията е да опазим природата и водните ресурси чисти, казват организаторите от WIND2WIN и Lessplastic Bulgaria. Идеята им е хората, които се включат, да бъдат облечени като Дядо Коледа.

Намирате замърсено място, събирате чувалче с отпадъци, избрали сте си коледната дегизировка, а със сигурност сте взели и доброто си настроение – това е всичко, което ви е необходимо.

"Чистата Коледа" започна на 16 декември и ще продължи до 1 януари, а ден по-късно ще бъдат раздадени и награди. Всеки, който се включи, може да изпрати свои снимки или клипчета на страницата на кампанията. Сред наградите е „Атлас на пластмасата“ с информация за историята и присъствието на пластмасата в живота ни, въздействията ѝ върху околната среда и живите организми.

Ако видите Дядо Коледа, не забравяйте да му кажете за събитието „Чистата Коледа“.

Илияна Стоилова от WIND2WIN и Никола Бобчев от Lessplastic Bulgaria: