Д-р В. Джурков: Не подценявайте алармиращите симптоми в стомаха и корема

Д-р Венцеслав Джурков

Интервю на Галина Георгиева

Пандемията не трябва да бъде оправдание за отлагане на лечението при гастроентеролог, особено при наличието на сериозни симптоми като гадене, повръщане, стомашна болка или болка ниско в корема, пожълтяване на кожата и др. Всички те алармират за спешно състояние, категоричен е Д-р Венцеслав Джурков от УМБАЛ „Еврохоспитал“.

Много важно в гастроентерологичните заболявания е, те да бъдат „хванати навреме“, за да не се изпусне моментът, в който лечението може да бъде успешно, предупреди още Д-р Джурков в специализираното здравно предаване на Дарик „Най-добрите болници и лекари“. 

Статистиката напоследък показва, че най-често срещаните заболявания са гастроезофагеален рефлукс, колит, язва, хепатит, а нерядко и рак на стомаха. Пациентите с тези заболявания трябва да се наблюдават внимателно и да потърсят лекарска помощ  въпреки извънредната ситуация с епидемията от COVID-19. 

В „Еврохоспитал“ е създадена една от най-добрите организации в Пловдив, осигурени са зелени коридори, достатъчно средства за дезинфекция и безопасност за пациентите при наложителни прегледи, обясни Д-р Венцеслав Джурков.

Специализираното предаване "Най-добрите болници и лекари" се излъчва в кампания на Дарик радио за Пловдив и Южна България.

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров

Асистент продукция и водещ: Галина Георгиева