Дамите и онлайн залозите - тенденции и прогнози

| Свят

Спортните залози не са това, което бяха. И можем да го твърдим не само поради огромните иновации и промени в тази хазартна дейност, но и поради разместване на пластовете в нейната аудитория. Ако в епохата на зараждане залозите бяха изцяло мъжка работа, днес съвсем спокойно можем да говорим за значимата роля на дамите в сферата на онлайн залозите.

Още през 2018 година започна да се говори за един нов тренд сред букмейкърите. Те отправиха своя поглед по посока разширяване на аудиторията си към младите дами. Именно тогава започна и големият бум на дамското присъствие в света на спортните залози. Разбира се, то бе ознаменувано и с началото на нови бонуси, които бяха насочени изцяло към женската аудитория. Такива промоции откриваме и до днес и то в големи букмейкъри, включително и у нас. Последни първенци в това отношения бяха Winbet.  Според някои анализатори, високият рейтинг за Winbet започна да се наблюдава по същото време и мнозина твърдят, че вниманието към дамите е изиграло своята роля за успеха на компанията. 

Дамите в света на спортните залози

В края на 2018-та и началото на 2019-та година желанието на дамите да станат част от света на мъжете и по-конкретно в това на спортните залози започна да се наблюдава от фирмите, отговорни за маркетинговите концепции и планове на големите букмейкъри. Така например, в едно проучване, проведено в Австралия става ясно, че сред 509 случайно избрани жени на възраст от 18 до 34-годишна възраст, цели две трети са имали „вземане даване“ с букмейкърска компания за последните 12 месеца. В проучването става ясно и, че по-възрастните жени обикновено избират казино секциите, докато най-младите се хвърлят на изключително трудни комбинации, в това число и акумулатори при прогнозиране на мачове от следните дисциплини: футбол, тенис, конни надбягвания и дори плуване. 

В края на 2019-та година проучване, съгласувано от няколко спортни букмейкъри взема под внимание жените, които залагат в САЩ. В доклада след края на изследването става ясно, че възвръщаемостта на първоначално инвестираната сума от жените в спортни залози се равнява на цели 19.79%. С този процент става ясно, че те се справят доста по-добре от мъжете. В проучването се изяснява, че жените са много по-малко склонни да поставят необмислени залози, да разчитат на късмета си, както и само и само да завършат колонката си. Някои анализатори на това проучване стигат до извода, че успехът на дамите се дължи най-вече на факта, че те никога не залагат със сърцето, а само с разума си. Всички знаем, че големите спортни фенове, обикновено са мъже.  Проучването също показва и висок процент на популярността на бонусите сред дамите.

Няма как да не признаем всичко това на жените. За тези статистики обаче се говори рядко, защото мъжете са достатъчно самолюбиви, когато става въпрос за сфери, считани от тях изцяло мъжки. Категорично е, че за залагащите мъже би било повече от трудно да си признаят, че някои жени може да са по-добри от тях. Но статистиката и фактите говорят ясно, че дамите имат своята съществена и значима роля в съвременния свят на спортните залози. И тенденцията гласи, че тази роля ще се увеличава значително във времето.