Дарик Варна

Регионалната станция във Варна стартира на 17 юли 1997 г.

Много качествени журналисти са минали оттогава през студиото на Дарик във Варна, а то пък няколко пъти е сменяло адреса си. За да се стигне до днес, когато професионален екип от изпитани, грамотни, лоялни и талантливи хора обитава една от знаковите сгради в морската столица.

Къщата на Дарик на ул. „Княз Ал. Батенберг” е на почти 150 години. Дебелите каменни зидове още пазят енергията и предприемчивостта на своя създател - зърнения търговец Хаджи Янаки Флори; младостта и смелостта на първите кадети от военноморското училище, което е създадено точно в този дом; невинността и красотата на момичетата от варненската девическа гимназия, която също е била тук. Още може да се усети героизмът на руската армия освободители, чийто щаб е бил настанен тук. В годините след това домът на Дарик във Варна е бил девическа гимназия, училище за глухонеми деца, училище за незрящи деца, детска градина...

От 2011 г. къщата на Дарик във Варна е не просто паметник на културата, а и храм на словото. Наричаме я Домът на Дарик, защото не я приемаме просто като офис.

Програмата на Дарик радио Варна се излъчва на 99,30 MHz за града и на 106,80 MHz за Северното Черноморие, както и онлайн през варненската страница на DarikNews.

Обхватът на регионалното излъчване е и в областите Шумен, Разград и Търговище.

Честотите, на които може да слушате програмата, са: 91,5 МHz за Шумен, 104,9 МHz и 96,5 МHz в Търговище.

Главен редактор: Наталия Господинова

Списък с аудио