Дарик Враца

Регионалната станция във Враца стартира на 6 януари 1995 г.

Това е втората регионална станция след Дарик Добрич.

От 2005 г. Дарик Враца вече е в собствена сграда, в центъра на града. Сградата е известна на поколения българи, чрез филма „Момчето си отива”.

Тук на партера се е намирала сладкарницата, в която Ран срещна любовта и изпи много боза от 6 ст.

През годините в радиото са работили едни от най-добрите журналисти във Враца, продължили кариерата си в последствие в София и чужбина - Биляна Борисова, Нина Александрова, Кети Цветкова, Доника Александрова.

Единственият останал от първия екип е Анелия Армянова. В момента тя, освен че е рекламен мениджър на станцията, отговаря и за счетоводството на още 10 станции на Дарик в страната.

Още на първата година от стратирането на Дарик Враца в екипа идва и Мая Ценова, която вече 21 години казва „Добър ден” на слушателите. Водещ с нея от две години е и Даниела Хитова.

От февруари 2016 г. от студиото на Дарик във Враца вече се излъчва програма за целия Северозападен регион за планиране. Регионалната програма на Дарик Северозапад започва всеки работен ден, малко след новините в 10 ч., с водещи Мая Ценова или Даниела Хитова. На тонрежисьорския пулт е Анелия Армянова. 

До обяд се редуват теми, важни за хората в Северозападния регион за планиране,  с помощта на кореспондентите  –  Десислава Крумова от Видин, Петя Димитрова от Монтана, Николай Колев от Плевен и Светломира Анастасова от Ловеч. 

Всеки четвъртък, след 10,30 ч. е рубриката „Дарик чете“, за която екипът получи първата награда, в първия национален конкурс на Фондация Глобални библиотеки – България през 2017 г.  

Регионалните новини са от понеделник до петък, в 9,30 ч и 15,30 ч. 

Програмата на Дарик Северозапад можете да слушате на следните честоти:

Враца               107.3Mhz

Белоградчик     91.0 Mhz

Плевен             88.4  Mhz

Ловеч                97.3 Mhz     

 

 

 

Рекламен офис:

Офис Враца: Анелия Армянова/0888 265009

е-mail: darikvrreklama@mail.bg

Списък с аудио