"Десант на книгата" дава среща в Русе на читатели, автори и издатели

Второто издание на изложението-базар “Десант на книгата” ще превърне Русе в събирателно място за читатели, писатели и издатели. Събитието ще се проведе на 17, 18-и и 19-и септември на централния градски площад, каза в ефира на Дарик радио - Полина Лъвчиева председател на клуб “Мечтание”, основен организатор на форума.

Първият ден е предвиден за откриване на изложението и представяне на участниците. 18-и септември е посветен на новите литературни заглавия за 2021 година. Вечерта се очаква да бъде отбелязана 5-годишнината от учредяването на създадения в Русе дамски писателски клуб „Фортуна“. Вторият и третият ден от Десанта ще бъдат с особено внимание към младите читатели с работилници с различни литературни занимания и работа с художници-приложници. Очакват се над двайсет издателства, литературни клубове и български писатели от цялата страна на русенското изложение.

Със своята своеобразна „атака“ от книги и автори, инициаторите от Клуб „Мечтание“ канят всички русенци и гости на града да посетят Десанта на книгата. Изложението-базар се организира с подкрепата на ДПК „Фортуна“ и със съдействието на Община Русе.

Чуйте интервюто с Полина Лъвчиева в прикачения файл: