Дете пострада при падане на метална врата

Момченце на 5 годинки е ранено при падане на метална врата. Инцидентът е станал в двора на Спортното училище в Пазарджик снощи около 20:00 часа.

Вратата се е стоварила върху детето, ударила го е странично и го е затиснала.

По думите на майката на момченцето – Миглена Милчева, вратата е била толкова тежка, че един човек не можел да я вдигне. Тя коментира, че синът й е целият в рани и натъртвания. За да не пострадат и други малчугани, смята да подаде сигнал до институциите и да иска както укрепване на съоръженията, така и наказания за виновните.

Придружаващите го възрастни са го освободили и закарали в Спешното отделение.

От Областната болница в Пазарджик потвърдиха, че момченцето е със счупена ключица, която е шинирана, и няколко по-леки наранявания. Не се налага да бъде оперирано, но заради фрактурата е настанено в Хирургичното отделение, където ще остане няколко дни под лекарско наблюдение.

Директорът на Спортното училище Георги Георгиев казва, че мрежите и оградите биват срязвани и пробивани периодично, за да се отвори още някой вход или изход. Това се случило и след последните ремонти. Същите констатации били направени и при огледа тази сутрин след инцидента с детето.

информация на Тина Соколова