Доц. Николай Белев: Родната медицина предлага най-съвременните методи на лечение

Лапароскопската чернодробна хирургия е вече наложен метод, който през последните 10 години отбелязва мощен напредък и е основен при лечението на първични и вторични туморни образувания в черния дроб. „Няма операция, която да не може да бъде направена по лапароскопски начин, а родната медицина предлага най-съвременните методи на лечение“. Това заяви в предаването на Дарик "Най-добрите болници и лекари" доц. Николай Белев – началник на отделението по хурургия в УМБАЛ „Еврохоспитал“-Пловдив

Десетки са пациентите, излекувани по т. нар. HIPEC-метод на хипертермална интраперитониална химиотерапия, в който хиругричното отделение на "Еврохоспитал" е първото в България, извършило тази интервенция. 

За съжаление тя не е предложена в протоколите за лечение на онкоболни на НЗОК.  Пациентите разбират случайно за нея и в някои случаи отиват твърде късно. Методът се прилага успешно при първични и вторични новообразувания на свободната коремна кухина. HIPEC методът има 100% успевамост при рак на апендикса.  

Повече от 60% от жените страдат от рак на яйчника, които се диагностицират в трети стадий, но въпреки това, заболяването доста добре се повлиява от ситемна  химиотерапия до пълно излекуване. 

Хирургичното отделение на УМБАЛ „Еврохоспитал" разполага с три системи ултра high definition и 4К визуализация. Това дава възможност за точно и детайлно установавяне на всяка област и високо качество в оперативната дейност. Този модел, наложен в световната практика, е най-добрият за видео изобразяване на всяка анатомична област. 

Болница „Еврохоспитал" разполага и с най-високо ниво на електрохирургично обслужване и в трите операционни зали. Стандартизирането на оперативните процедури спомага за високите резултати при този вид интервенции. 

Чуйте в аудиото цялото интервю на Галина Георгиева с доц. Николай Белев – завеждащ хирургичното отделение на УМБАЛ „Еврохоспитал“.

Специализираното предаване "Най-добрите болници и лекари" се излъчва в кампания на Дарик радио за Пловдив и Южна България.

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров

Асистент продукция и водещ: Галина Георгиева