ДПС готови с промени в закона за НСО - Пеевски и Доган ще могат сами да плащат

След Нова година ДПС ще поиска промени в работата на НСО. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ в Годината на Дарик.

Повод станаха думите на държавния глава Румен Радев отново в обзорния политически маратон на Дарик, че Ахмед Доган и Делян Пеевски не бива да ползват държавна охрана защото могатн да си позволят да си осигурят сами.

„Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС - и за господин Доган, и за господи Пеевски. Можете да проверите - колите са наши. Единственото, което се осигурява са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на НСО”, заяви Карадайъ.

Той допълни, че от партията ще внесат промени в закона за НСО. „Ние ще предложим трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки, защото виждаме екскурзии и бутици с НСО да се организират”, каза Карадайъ. Другата промяна ще бъде съврзана с осигуряването на закрила на застрашени лица. тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО. Според лидера на ДПС думата на 2020 година ще е „рестарт” .

„Предсрочните изобори не са цел или самоцел, както и властта не е цел или самоцел за ДПС. За ДПС изборите или властта са инструмент за постигане на цели. Ние трябва да си определим приоритетите на страната и оттам нататък да търсим начин за постигането на тези цели. Тогава наистина  ще са необходими.”, каза още лидерът на ДПС в годината на Дарик.

Чуйте: