Духовна сладкарница в димитровградската библиотека

Голямо дарение на нова, много ценна православна литература, получи димитровградската библиотека „Пеньо Пенев” с помощта на отец Владимир Дойчев и съпругата му Милена.

Отец Владимир Дойчев служи в столичния храм „Св. Наум”. Неотдавна той посетил библиотеката в родния на съпругата му Димитровград, срещнал се с главния библиотекар Валентина Терзиева и научил, че въпреки желанието на екипа, фондът от православна книжнина е сравнително беден. Това провокирало столичния свещеник да призове в социалната мрежа своите приятели да дарят подобни творби. За кратко време се събрали близо 300 книги, част от които са дарение от издателства, а други- от миряни в цялата страна.

Продължават да пристигат книги от различни краища на България, за което сърдечно благодарим, коментираха съпругата му Милена и отец Владимир Дойчев.

За читателите на библиотеката в Димитровград вече е уреден и специален Православен кът, който отец Владимир Дойчев определи, като „духовна сладкарница”, в която покани всички жители и гости на града.

Менюто е богато и многостепенно, коментира и главният библиотекар Валентина Терзиева, която подчерта, че с това дарение ГБ „Пеньо Пенев” вече се нарежда сред големите центрове на православна литература в Южна България.

Дарителската акция е постоянна и всеки, който иска да се включи, може да го направи, като изпрати книга на адреса на библиотеката в Димитровград.

 

В края на март тази година протойерей Владимир Дойчев представи в салона на Софийската Света Митрополия третата си книга-  "Писмо до близък"- сборник с проповеди и есета. Първите му две книги са „Среща с Живота“ и „Срещи със смъртта“. А срещата си с Димитровград определя, като среща с Любовта и своята Витания.