Джема Грозданова в "Дума на годината"

„Чистота” е думата на 2021 година, заяви в ефира на Дарик радио Джема Грозданова – народен представител от ГЕРБ в четири поредни парламента, която напусна сама Народното събрание, премина в редиците на „Републиканци за България” , а след това се оттегли от активната политика. Чистотата е необходима във всяка една сфера - в мисленето, в общуването, в контактите, в оценката са себе си и другите, в природата, в медийната среда. Чистотата е и здраве, коментира още Джема Грозданова, която по професия е медик.

Годините, в които е била активен политик, тя обобщи с думата „постоянство” и допълни, че това важи и за живота й като цяло. За да бъдеш добър в дадена сфера трябва постоянство. Моята професия медицината също го изисква. Без постоянство не можеш да станеш лекар.

Политик се става постепенно и отново се изисква постоянство, посочи още Джема Грозданова

Помолена да опише актуалните през последната година политически партии с по една дума, тя ги обрисува така:

БСП – класика

ДПС – грижа ( за своите)

ГЕРБ – неопределеност

ИТН – трудни за описване

Продължаваме промяната – нови

Демократична България – разнообразни

Като най-голямо предизвикателство пред една коалиция тя посочи нейната разнородност. Според Джема Грозданова в даден момент БСП вече няма да е част от новата управляваща коалиция и „Прдължаваме промяната” ще направят всичко възможно това да се случи.

На новия премиер Кирил Петков, Джема Грозданова пожела да запази чистотата.

Чуйте: