Едновременно на живо и онлайн - бал ще подкрепи деца с увреждания и без родители

Всяка есен през последните 15 години фондация „Сийдър” провежда голям благотворителен бал, с който набира средства за над 100 деца и младежи с тежки увреждания и лишени от родителска грижа с цел да се осигури качествена грижа за тях и сигурен дом. Фондацията управлява девет социални услуги и е най-голямата гражданска организация – доставчик на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип“ в България.

Тази година коронавирусът изправи организации като "Сийдър" пред сериозни изпитания, свързани не само със социалната изолация и рисковете, но и с осигуряването на нужните средства. Особен ще бъде форматът и на тазгодишното благотворително събитие, което ще се случи точно след месец – на 30 септември в София, разказа в предаването „По-полека” Александрина Димитрова – изпълнителен директор на фондация „Сийдър“.

Събитието ще се проведе на живо в хотел Хилтън с ограничен брой гости и едновременно с това ще бъде достъпно виртуално и излъчено в реално време в социалните мрежи. Гостите в залата ще могат да се насладят на изискан коктейл и музика на живо, съобразно всички изисквания за безопасност при групови събития.

Във виртуалния формат гостите ще могат да споделят вечерта от комфорта на дома си, дарявайки за каузата през специално създадена за целта онлайн платформа. За тях е подготвено и интересно дигитално предизвикателство с награда ваучер за пазаруване в Икеа.  

Всички гости в залата и виртуално ще могат да участват и за спечелването на атрактивни предмети от благотворителната томбола. Тя вече е отворена и позволява закупуването на билети за конкретна награда. Включването в нея е лесно и бързо, а печелившите ще бъдат изтеглени от софтуер на живо по време на вечерта.

По традиция наградите са предоставени безвъзмездно от партньорите на организацията. Сред тях са уикенд за двама в хотел Гела, разположен в сърцето на Родопите, ваучер за пътуване с електрически автомобили Спарк, ваучер за Икеа, полет с балон за двама от Аероакт, риза по поръчка от Sircrow, селекция специално подбрани кафета от Dabov Specialty Coffee и обучение по Еспресология, посещение в био ферма Розино с дегустация на занаятчийски сладолед от Gelato&Latte, бавнооборотна сокоизстисквачка за доказано по-здравословни сокове и смутита, предоставена от Whirlpool и други.

Всички разходи по организацията на събитието са обезпечени благодарение на спонсорите и партньорите - CMS Sofia, Хилтън София, фондация „Америка за България“, фондация „Комунитас“, Дънди Прешъс Металс. Средствата набрани на вечерта ще бъдат инвестирани директно в осигуряване на семейна грижа и специализирана подкрепа за деца и младежи в неравностойно положение.

Дарик радио е медиен партньор на предстоящото събитие.

Чуйте още от думите на Александрина Димитрова. С нея разговаря Йовка Йовчева: