"Екообщина" създава устойчиви практики и навици

В рубриката "Живата вода", в която Ники Кънчев търси всички измерения на водата във всички нейни състояния - като източник на живот, на енергия, като ресурс, като гарант за живота ни тук на земята, този път гостува Франсоа-Кзавие Кованди. Франсоа е аташе по институционално сътрудничество към посолството на Франция в България. Със силната подкрепа на френското Министерство на външните работи, от 2016 година насам той развива конкурса "Екообщина" в България, стъпвайки на големия успех на конкурса Ecomiasto за устойчиви градове, който създава в Полша през 2013 година. 
Господин Кованди участва на 5 юни, Световния ден за опазване на околната среда, в голямата научно-практическа конференция в Аулата на Софийския университет. На тази конференция организирана от "Веолия" и "Софийска вода" и под патронажа на френския посланик Ерик Льобедел той изнесе едно от основните експозета. И то беше на тема проекта/конкурс/състезание "Екообщина".

Чуйте повече от Франсоа тук кои са отличниците от "Екообщина" и защо Мирослав Янчев от Златоград е кмет за пример, дори във Франция!