Евгения Сарафова в "40 до 40"

„40 до 40“ е проект на Дарик радио със седемгодишна история, който всяка година търси, намира и представя 40 успешно реализирали се млади българи до 40 години.

Евгения Сарафова е предприемач, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, експерт по ГИС и дистанционни изследвания. Географ по призвание и образование.

Изявява се и като ментор на студенти и ученици по различни проекти и програми. През 2016 г.  става част от най-голямата и най-престижна селекция от млади глобални лидери на Forbes Bulgaria „30 под 30“а през 2017 г. е номинирана за Жена на годината в категория „Интернет“. Година по-късно  завършва Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Печели националната стипендия на Loreal и Националната комисия за ЮНЕСКО в България  - “За жените в науката”.

Създадената от нея Pixel Company провежда общи и специализирани обучения по теми, свързани с иновациите, геопространствените технологии и наблюдението на Земята от Космоса, както и работа по български и международни проекти за изграждане на геобази данни, изработване на картографски продукти и превод на специализирана литература на български език.