Габриела Козарева в "Седмицата"

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева пред слушателите на Дарик.

Резултатите от проверката в агенцията за раздадените бонуси са публични и според заключенията те са напълно законосъобразни, посочи Козарева.

Тя допълни категорично, че хората, които са имали ангажименти по пряката поддръжката на регистъра не са получили бонуси.

Ще има и промени в правилата за възнагражденията, посочи Козарева и допълни, че е създадена работна група, която да проучи този въпрос.

Надграждането на дисковите масиви е факт, всичко е доставено, конфигурирано и всичко работи, заяви Козарева, като коментира съобщенията в медиите, че дисковото пространство на регистъра е ограничено.

Тя посочи, че с направените подобрения, всичко в регистъра е наред.

Козарева категорично заяви, че няма никаква загуба на информация при срива на регистъра в началото на август. На две различни географски локации се съхраняват данните от регистъра и по този начин се гарантира, че физически данните са на две различни места. А стремежа е да се добави още един бекъп на цялата база данни, каза още Козарева.

В перспектива със създаването на държавен хибриден облак ще има възможност за колокация на данни от регистъра, като това ще е още едно място, където ще се съхранява информация на Търговския регистър.

Чуйте всички теми в разговора: