Георги Стоянов: Целта ни е земеделците да бъдат успешни

„Ние защитаваме интересите на земеделските стопани - най-ценните за българската икономика. За нас е важно те да бъдат успешни. Можем да се похвалим с дългосрочни клиенти в цяла България - и големи, и малки. В сектора има много възможности, но те не винаги са в синхрон с нуждите на стопаните. Тук е ролята на Гебо Консултинг“. Това коментира в ефира на Дарик Югоизток, собственикът на компанията - Георги Стоянов.

Фирмата е в подкрепа на земеделските стопани. „Работим по програма „Развитие на селските райони“, по инфраструктурни проекти, проекти, ориентирани към дейностите, изпълнявани от земеделските стопани. Правим доброволните споразумения в периода, когато стопаните трабва да започнат да ги изготвят. Развиваме и дейност в сферата на лозарството, по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“. Изготвяме проекти по програма „Рибарсто и аквакултури“, обясни Стоянов.

 

Пазарът на земелска земя у нас – оценка и прогнози

 

Той припомни, че кампанията по изготвяне на доброволните споразумения за комасация на обработваемата земя вече е започнала. Ето защо, „Гебо Консултинг“ в момента работи на територията на Бургаска област, специално за общините Карнобат, Айтос и Сунгурларе.

Гебо Консултинг поема отговорност от подготвянето на документите и внасянето им, през пререгистрацията по Наредба № 3, до доброволните плащания от Държавен фонд „Земеделие“

„Сега е момента за изработването на доброволните споразумения. Ние ги изготвяме бързо, прецизно, експертно. И на символична цена. Това е важно време за земеделските стопани, защото става дума за техния актив от обработваема земя, която през следващата година ще могат да използват“, каза още Стоянов.

„Работата на земеделските стопани е циклична и във всеки един етап, те имат нужда от нашето съдействие. А доверието печелим взаимно на база резултат – в това е и удовлетворението“, категоричен е собственикът на консултантскатка компания.

За Георги Стоянов най-важното е и при консултации за кандидатстване по различните програми и мерки, и при инвестиции, интересите на земеделските стопани да бъдат защитени, а времето им – спестено.

Повече за дейността на Гебо Консултинг и защо са нужни експерти при доброволните споразумения и не само, чуйте в звуковия файл от Георги Стоянов: