Христо Иванов от Демократична България в "Седмицата"

Съпредседателят на "Демократична България" пред слушателите на Дарик радио.

Христо Иванов коментира санкциите по закона "Магнитиски" към български граждани и компании. Той очерта два аспекта - вътрешнополитически и международен.

САЩ дефинират корупцията като пробем на колективната сигурност, защото това е вратата през която се правят диверсиите в оперделени институции. През закона "Магнитски" се гарантира периметъра на сигурност за България, посочи Иванов.

За новата американска администарция районът на България е много важен, защото това е района на съприкосновение с политиката на други държави, посочи той.

Ние не сме решили проблемите с парвосъдито, ние сме наблюдавани по три направления. България не може да излъчи свои прокурори в Европейската прокуратура. Сигурността се простира и в сферата на провосъдието, здравеопазването.

Ние сме разграден двор в чудовищна степен, каза Христо Иванов.

Държавта власт е приватизирана и превръната в порции за наши хора и няма реакции, става все по зле и най-накрая идват американците и ни казват, каквото трябва, коментира още Христо Иванов.

Според Иванов лидерът на партията, за която става дума в американските санкции е Бойко Борисов.

Република България бе превърната в прокурорска република и Гешев може да бъде свален или с протести или с конституционни промени, посочи още Христо Иванов. 

САЩ нямаше да напрвят това, което направиха, ако не виждаха, че тук вече има промени. Те виждат, че има на кого да говорят в България.

ГЕРБ са в тежка изолация заради своята токсичност. Борисов персонално е най-големият фактор за политическата нестабилност в България, каза Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" коментира и посещението на лидара на ДПС в Турция и срещата му с президента Ердоган.

Според Иванов те ще търсят защита от режима в Анкара, но това отваря врата за нови влияния.

Чуйте всички теми в разговора: