„Идеалният кандидат“ улеснява процеса на търсене и предлагане на стаж

Стартира кариерната инициатива на Dir.bg "Идеалният кандидат", която има за цел да улесни процеса на търсене и предлагане на стаж, в който трайно да се ангажират компаниите на пазара на труда и търсещите първа изява учащи или завършващи висшето си образование младежи.

Всяка година десетки хиляди младежи започват или завършват висшето си образование и са изправени пред едно от най-важните решения в живота си - да открият подходящите за тях компании, в които да започнат стаж, да покажат потенциала си и да получат възможност за постоянен трудов ангажимент.

"Идеалният кандидат трябва да притежава комплекс от качества и когато отиде на интервю за стаж трябва да подскаже на работодателя, да създаде необходимост точно от него, точно за тази позиция, да бъде назначен и във времето да покаже, че заслужава тази позиция, да надгражда", обясни Бисер Кунчев, директор "Бизнес развитие" в Dir.bg.

Идеята на инициативата е да улесни процеса на търсене и предлагане на стаж, като компаниите участват с публикуването на обяви, а кандидатът регистрира профил в рамките на проекта, в който сме подготвили HR лексикон с 22 въпроса. Той е разработен и одобрен от генералните партньори.

Кунчев допълни, че второто условие, което не е задължително, но е в плюс за кандидатите, е да запишат видео обръщение от 90 секунди, в което да представят себе си.

Чуйте подробностите: