Йордан Иванов: Новият кмет трябва да контролира изпълнението на басейн „Младост“

Новоизбраният кмет на Пловдив трябва да осъществи контрол над изпълнителя, избран да изгради общинския плувен комплекс „Младост“. Това заяви водачът на листата за общински съветници от „Демократична България“ Йордан Иванов в изнесеното предизборно студио на Дарик радио в „Капана“.

Той припомни, че обществената поръчка за избор на изпълнител на комплекса приключи и има класирана фирма за строежа на олимпийския басейн. Избрана е и друга фирма за авторски надзор над проекта. Предстои да бъде сключен договорът с тях, а след това да последва и строежът на басейн „Младост“. Строежът трябва да приключи до 2021 година. И именно тук идва ролята на новоизбраното общинско ръководство – кмет и Общински съвет, да контролират изпълнението на проекта, „защото нееднократно станахме свидетели как Пловдив прави големи проекти, които са или изготвени нецелесъобразно, или от тях мирише на корупция, или се подписват документи за свършена работа, която всъщност не е свършена“, завърши кандидатът за общински съветник №1 на Пловдив от „Демократична България“ Йордан Иванов.

По време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио Пловдив в „Капана“ в продължение на един час екипът на „Демократична България“ и кандидатът им за кмет на града адвокат Атанас Костов отговаряха на актуални за пловдивската общественост въпроси, които им бяха зададени от представители на различни организации, гилдии и институции.

Вторият въпрос зададе Стефан Георгиев – дългогодишен старши треньор по плуване, изпълнителен директор на клуб „Младост“, преподавател в спортното училище, вторият треньор на Йосиф Миладинов – една от най-големите надежди на българското плуване. Той попита: Кога ще бъде изграден 50-метров басейн в Пловдив, който е град с много големи традиции в плуването?

Какво отговори водачът на листата за общински съветници на „Демократична България“ Йордан Иванов чуйте във втория от поредицата предизборни дебати по Дарик радио Пловдив.