Кариера в България. Защо не?” минава в историята

| Събития

Събитието “Кариера в България. Защо не?”, провеждано от 2008-2018, от тази година вече няма да се състои. Целта на форума бе да даде възможност на сънародниците ни с опит зад граница да се върнат обратно в България и да намерят желаната от тях професионална реализация тук.

“Кариера в България. Защо не?” се провеждаше в 11 последователни години. За този период са минали над 11 хиляди участници, 700 компании са представили хиляди кариерни възможности на желаещите да работят и живеят обратно в България, проведени са поредица практически работилници със симулации на интервюта, тестове за език и кариерни консултации.

Изложението предлагаше работодателски щандове, семинарна програма и дискусионни панели с бизнес лидери, предприемачи и представители на различни организации, които представят актуални теми свързани с трудовия пазар и кариерата в България за българи и чужденци.

От 2019 година съ-организаторите от сдружение Тук-Там и фондация Идентичност за България продължават в различни посоки, като запазват позитивния опит от организирането на най-мащабното кариерно събитие за българи с опит и образование в чужбина. 

Фокусът на сдружение Тук-Там остава привличането на българския човешки капитал обратно в страната. Всички дейности на организацията, включително новото кариерно събитие Кариерен Кошер, продължават да бъдат свързани изключително с приобщаването на българи с опит и образование в чужбина. Главната кауза на Тук-Там продължава да бъде да направим България едно по-добро място, от тук или от там, заедно.