Кирил Ананиев в "Седмицата"

Министърът на финансите е гост на слушателите на Дарик радио. 

Това ми е 35 бюджет, работил съм с всички правителства досега и съм работил честно и достойно и мисля, че тези бюджети бяха характеризирани с добри показатели и цели и спазване на фискалната дисциплина на държавата, това каза министър Ананиев.

Президентът няма необходимото образование и основание да критикува бюджета за 2021 година. Той разединява нацията и противопоставя едни хора на други, посочи още той.

Министър Ананиев посочи, че критиките и от страна на Иван Костов също не отговарят на реалността и даде за пример доклад на "Стандарт енд Пуърс", където агенцията дава прогноза за бързо възстановяване на страната без дисбаланси.

В следващата година при дефицити от 3,9 процента, отиваме на дефицит от 1, 5 на сто, тъй като изключваме парите за мерките срещу ковида каза министър Ананиев.

2,5 на сто от БВП - 3,5 млрд лева са парите, които са насочани за справяне с ковид кризата. 

За следващата година предвиждаме 2,5 процента ръст на БВП, посочи още министър Ананиев.

Ковид- 19 струва на страната до този момент  -  2 млрд. 818 млн. лева, а за следващата година са предвидени 3 млрд. и 100 млн. лева, даде инфорамация министърът на финансите.

Предвижда се да бъдат компенсирани и фирмите, които са спрени със заповедта за спиране на работа, посочи още министър Ананиев, като допълни, че в момента се водят разговори по този въпрос.

Не се предвижда отпадане на лицензионни такси с 1/12 част, заради затварянето на част от бизнеса.

Чуйте всички теми в разговора: