Кой е фаворит за Висшата Лига според букмейкърите?

| Спорт

Висшата Лига по футбол в Англия продължава да бъде една от най-гледаните лиги в тази спортна дисциплина в цял свят. Според анализаторите тенденцията няма да се промени, защото интригата тук винаги е огромна, а отборите до един са класови и обикновено правят истинско шоу на терена без значение на кое място са във временната класация. Разбира се, в този момент, когато краят на сезона наближава интригата става все по-голяма, а играта на футболистите – все по-безмилостна. В разгара на събитията сме, все по-близо до узнаването на това кой ще е шампион Висшата Лига за този сезон. И разбира се, в този момент активирани са не само играчите, но и големите букмейкъри. Всеки от тях, включително и нашумелият у нас Winbet спорт доставчик на залози, дава своите собствени прогнози за това кой ще победи в голямата надпревара. Разбира се, тези прогнози не пристигат по директен път, а само във вид на коефициенти. Към тях причисляваме както дългосрочните коефициенти за краен победител във Висшата футболна Лига в Англия, така и за всички оставащи мачове от последните кръгове на турнира. 

Фаворит на Висшата Лига за 2021 – какво казват коефициентите?

Коефициентите на спортните букмейкъри са основни показатели за това какво да очакваме от всеки следващ мач във Висшата Лига, както и за нейния край, моментът, когато ще бъде ясен и големият победител. Истината е, че на този етап букмейкърските компании предпочитат да играят на сигурно. Почти всички от големите имена в света на спортните залози сочат за фаворит Манчестър Сити. Това не е случайно. Гражданите са с доста голяма точкова преднина пред конкурентите от своя роден град, Манчестър Юнайтед. На този етап разликата между тях е 10 точки. И макар във Висшата Лига можем буквално да очакваме всичко, тези 10 точки звучат като непреодолими за  Манчестър Юнайтед, най-вече поради безкомпромисната игра на Манчестър Сити напоследък. 

По-интересни обаче са коефициентите, свързани с първите отбори, които ще останат в топ 5 на Висшата лига по футбол в Англия. Точковата разлика между третия, четвъртия, петия и шестия отбор е доста малка. Всички тези отбори са с по 50+ точки и са значително по-далеч от вторите, тоест Манчестър Юнайтед. Според по-голяма част от букмейкърите в Топ 5 ще останат Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Лестър, Челси и Ливърпул. Тази прогноза означава, че извън класацията на първите пет най-добри отбори по футбол по Англия ще останат Уест Хям Юнайтед. Интересен е фактът, че на този етап е те са пети, но разликата им от шестия отбор – големите от Ливърпул – е едва една точка. 

Любопитна е и прогнозата на букмейкърските къщи за третото място. Тук мненията са доста различни. Във всеки уебсайт коефициентите доста се разминават. Има букмейкъри, например, които смятат, че Ливърпул съвсем заслужено могат да се наредят след двата тима от Манчестър. Болшинството от букемейкърит обаче дават коефициенти, според които на трета позиция ще се наредят Челси. 

Остава само да разберем кой ще бъде на почетната първа позиция във Висшата лига по футбол в Англия. Едно е ясно – битката ще бъде повече от оспорвана.