Кои отбори фаворизира bwin от първа професионална лига?

| Спорт

В първа професионална лига в България, определено, ставаме свидетели на поредната футболна драма. Напоследък разместванията в генералното класиране, включително и разгледани в съчетание с вече установените финалисти за Купата на България, поставиха в състояние на размисли и страсти големите букмейкъри. Защото няма какво да се лъжем, за състоянието на един отбор – включително и от българския професионален футбол – можем да говорим не само от гледна точка на неговата реална игра на терена, но и от прогнозите, които му дават спортните букмейкъри. 

Но достатъчно адекватни ли са тези прогнози в световните спортни букмейкъри? Наясно ли са те за динамиката в родния футбол или са фокусирани с повече ресурси и време за анализ на по-големите световни лиги като тази в Англия, Италия или Германия. Ако погледнем прогнозите в Bwin спорт за бъдещия победител в Първа професионална лига в страната, можем да твърдим, че интернационалните букмейкърски компании отреждат и нужното внимание и на българския футболен свят. Според коефициентите, които виждаме на този етап, Лудогорец продължава да е тотален фаворит в Първа професионална лига на България. Разбира се, тук можем да говорим и за леко субективно мнение, граничещо с наизустеност, защото в крайна сметка, отборът от Разград е постоянен фаворит за последните няколко години. 

Но ако букмейкърите поставяха Лудогорец на челната позиция в крайното класиране на българския клубен отбор по навик, то тогава нямаше да видим и превесът на Локомотив Пловдив. Напоследък черно-белите сякаш повишиха шансовете си не просто да влезнат в топ 3 в официалната класация, но дори и да надминат гранда от Разград. За това свидетелстват и коефициентите за предстоящите мачове на един от големите клубни футболни отбори от града на тепетата. На черно-белите им предстои да изиграят важен мач срещу ЦСКА 1948. Последните са на трета позиция в моментното класиране на Първа професионална лига в България. Но за предстоящия мач с Локомотив Пловдив те са сочени като тотален аутсайдър въпреки факта, че се падат да бъдат домакини. За превеса на пловдивското Локо според световните букмейкъри свидетелства и изключително малката разлика в точките на двата отбора. На практика, Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 са само с две точки разлика. Да не говорим, че ЦСКА 1948 е име, което доскоро е било много по-известно от световните анализатори, включително и от тези, даващи прогнози и анализи за букмейкърските къщи. Въпреки това, Локо Пловдив в очите на букмейкърите има много по-големи шансове не само в предстоящия мач срещу софийския отбор, но и изобщо за издигане напред в генералното класиране. 

Имайки на предвид всички тези разсъждения и прогнози според предлаганите коефициенти от световните букмейкъри, можем да твърдим, че те не просто следят родната професионална лига, но и започват все по-ясно да познават нейните вътрешни тенденции. Очаква се, разбира се, и раздвижване в долната тройка на класирането, за което букмейкърските къщи влагат не по-малко усилия, за да разгадаят кой отбор ще отпадне и кой ще успее да запази своите позиции.