Лаврак, ципура и минокоп в Черно море са по-вкусни от Средиземноморските

Лаврак, ципура, минокоп, спари и гофус са сред вкусните и екзотични риби, които могат да бъдат уловени в Черно море. Освен това нашите са с много по-добри вкусови качества от същите Средиземноморски видове риба. Това каза за Дарик несебърският състезател по подводен риболов Мирослав Илчев.

"За хора, които сериозно изучават поведението на рибите, стигат до отдалечени и дълбоки места, доста често се случва да намираме от тези риби. Многобройни пасажи могат да бъдат видени", допълва Мирослав. Той ловува с харпун из морското дъно от 15 години.

Категоричен е, че хубавият пресен улов, трябва задължително да се приготви от майсторите на ресторант "Левант" в Равда за да се усети вкуса на истинското удоволствие от качествената морска храна, уловена със страст, приготвена с любов и сервирана с вълнуваща рибарска история.

За сезона на лавраците, за опасностите под водата и за предимствата на харпуна, чуйте от Мирослав Илчев от КПР "Несебър" в звуковия файл: