Лазар Налбантов с цвета на странджанската песен в "Тракия на две морета"

Известният странджански народен певец, Лазар Налбантов представя красотата на странджанския фолклор и историята на тракийци във вълнуващ концерт-спектакъл на сцената на Летния театър в Бургас.

"Тракия на две морета" ще се състои от 18.00 часа на 17 септември и ще бъде първи самостоятелен концерт на Лазар Налбантов, който ще се състои при вход свободен.

Събитието се организира от Тракийско дружество "Странджа" - Бургас. Не случайно то ще бъде на големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Причината - общата любов към корените и музиката, която обедини хиляди потомци на тракийски бежанци в Бургаска област. 

"Концертът ще започне тематично. Първо с песни, съхранили историята за битките и животът на хората в Странджа. Те не са били случайни, събирал съм ги от възрастни жители, които пазят тези песни като хроника на род и събития. Във втората част ще продължим с тези, които са свързани с емоциите, с любовта", каза в интервю за Дарик, Лазар Налбантов. Той е дясната ръка на председателя на ТД "Странджа" - Стефан Колев. С него, заедно са приели мисията запазването на странджанския фолклор и народната памет.

За първия самостоятелен концерт на "Големия глас" на Странджа, за предстоящия му албум и за новото поколение слушатели и изпълнители на българска народна музика, чуйте повече в звуковия файл от Лазар Налбантов: