Мария Стайкова в рубриката "Кариера при нас"

"Кариера за теб" е радио и интернет платформа за споделяне на професионални възможности, търсене и намиране на идеалното работно място, вдъхновение за кариерно развитие, компас за позитивната промяна на работната среда в България, пример за кариерно щастие у нас.

Предаването се излъчва всеки вторник от 19:00 часа на живо по Дарик радио, национален ефир. Водещ е Андрей Анастасов.

Този вторник гост в рубриката „Кариера при нас” беше Мария Стайкова, председател на Управителния съвет на „Ай Си Еф България“ – българското представителство на Международната коуч федерация (ICF/ICF Global).

*Чуйте цялото интервю в аудио файла.

 

Андрей: Тук при нас е Мария Стайкова, която е председател на Управителния съвет на българското представителство на Международната коуч федерация. Добър вечер.

Мария: Добър вечер, Андрей. Добър вечер на слушателите и на зрителите на Дарик радио. Благодаря за поканата и успешна година пожелавам на всички.

Андрей: Много ти благодаря, че прие нашата покана. За нас беше изключително важно да запознаем аудиторията на Дарик с това какво е коучинг. Да започнем оттам - какво представлява коучингът?

Мария: Коучингът е съвременна професия и много често се прави аналог с треньорите в спорта, още повече, че преводът на думата „коуч“ („coach) е спортен треньор, а и корените в нашата професия могат да се проследят оттам. Нека си представим един изключително успешен спортист на Олимпийски игри, никой не отива там без коуч. По същия начин ние, коучовете, помагаме на хората в бизнеса и в живота да са толкова успешни, колкото и спортистите на Олимпиадата.

 

Следете предаването „Кариера за теб“ на неговата уеб страница, Facebook и LinkedIn с #кариеразатеб.