Академия "Екатерина Каравелова" ще учи млади жени на самоувереност

„Увереността се учи“ – убедени са от Академия „Екатерина Каравелова“, които организират  шестмесечна обучителна програма за личностно развитие за момичета и млади жени, която ще се случва паралелно в Пловдив и Варна.

Участничките ще преминат през серия от 3 интензивни двудневни обучения, а за финал ще съставят личен план за развитие и ще имат възможност за публична изява на събитията ТЯ в Пловдив и ТЯ във Варна.

Зад идеята за обученията стои Марина Кисьова Де Хеус, създателка на Академия „Екатерина Каравелова“, която беше и част от последното издание на проекта на Дарик „40 до 40“, който събира и представя млади вдъхновяващи българи.

Интересът е голям и трудно ще решим на кого да дадем стипендии за обученията, призна в ефира на Дарик Марина. Предвидени са 30 стипендии – 15 за обученията в Пловдив и 15 за тези във Варна.

До 7 септември всички момичета и млади жени на възраст от 16 до 30 години, които имат интерес към програмата могат да кандидатстват за стипендия като попълнят онлайн формуляра на сайта на фондацията.

Целта на обученията е младите жени да станат по-уверени в себе си и способностите си, да изразяват мнението си и да преследват целите си, обясни Марина Де Хеус. Тя сподели, че при срещите си с млади българки през последните две-три години се е сблъскала с един сериозен проблем – изключително ниската самооценка на мнозина от тях. Това е нещо, което пречи на много жени, независимо от професията им, от социалния им статус и затова създадохме тази програма, чиято цел е изграждането на увереност, допълни тя.

Първото обучение в Пловдив е планирано за 28 и 29 септември, а първото във Варна - за 5 и 6 октомври.

Програмата е специално разработена от експерта по неформално образование и човешки ресурси Нора Стефанова и фокуса й е себепознание, личностно търсене, осмисляне на собствения образ и себерефлексия.

И Марина и Нора Стефанова признаха, че ще търсят подходящата форма за включването и на мъжката гледна точка в обученията и в процеса на себеутвърждаване на младите жени.

Чуйте какво разказаха още в ефира на Дарик Марина Де Хеус и Нора Стефанова.