Министърът на околната среда Асен Личев в "Седмицата"

Министърът на околната среда и водите гостува на слушателите на Дарик радио.

Да се разгради технологията за разграждането на държавността, това е една от целите на служебното правителство - възстановяването на държавността, заяви министър Личев.

Той разказа за начините по които, според него, се разгражда държавността. И даде примери с предишен министър на околната среда и водите, който е арестуван, но не е осъден.

Министър Личев разказа за дефицита в министреството, който е 10 млн. лева. Не може да се върши основната дейност на министреството, допълни той.

Законите са направени така, че да обсужват държавата - мафия, каза Личев.

Първото, което исках да направя е да назнача почистване на коритата на реките, но няма пари, оплака се служебният министър и каза: Законите досега са направени, за да обслужват държавата - мафия. 

Вчера изнесох новина, че министерстово е банкрутирало, но никъде по медиите не я видях, каза Асен Личев. В информация на БНТ няма и дума, че министерството е банкрутаирло, но се казва, че ще плаща наказателни глоби по над 3000 евро дневно, посочи още той.

Въпросът с въздуха е много сложен. При мен миналата седмица беше кметът на Русе. Ще направим проверка за това какво измъчва русенци с неприятна миризма, обяви служебният министър. 

Заедно с БСК министреството ще стартира план за развитие на кръговата икономика.

Чуйте всички теми в разговора: