Награждават най-добрите постижения в туризма на Пловдив на официална церемония

Община Пловдив връчва годишни награди за постижения в областта на туризъма. Конкурсът се организира за първи път и има за цел да отличи най-високите постижения в областта на бранша и да стимулира по-нататъшното му развитие в Пловдив. Медиен партньор на събитието е Дарик. Победителите ще бъдат наградени на официална церемония на 27 април в хотел Holiday Inn в града, а призовете ще са под формата на плакети.

Ще бъдат отличени представители на туристическия бранш в следните пет категории: „Най-оригинален  нов туристически продукт за град Пловдив“, „Най-оригинално събитие в областта на туризма в град  Пловдив“, „Най-висока заетост на легловата база “ - места за настаняване клас А , „Най-висока заетост на легловата база“ - места за настаняване клас Б и „Любимо заведение в Пловдив“. Резултатите от надпреварата вече са известни.

В категориите „Най-оригинално събитие в областта на туризма в град Пловдив“ и „Любимо заведение“ излъчването на победителите се осъществи посредством анкетни проучвания и онлайн гласуване на гражданите на сайта и на страницата на dariknews.bg, които приключиха на 31 март 2017 година.

В категории „Най-висока заетост на легловата база от клас А“ и „Най-висока заетост на легловата база от клас Б“ победителите  са определени  на база  статистическите данни  за реализирани нощувки, предоставени от Националния статистически институт (НСИ).  

Експертна комисия от Консултативния съвет по въпросите на туризма към Община Пловдив ще излъчи победителите  в категория „Най-оригинален нов туристически продукт за град Пловдив“ на база подадени кандидатури.  

Ще бъдат поощрени най-добрите практики в туристическата дейност за града, както и ползотворните партньорства между бизнеса и местната власт.

Още чуйте в интервюто с директора на ОП "Туризъм" Виделина Гандева.