Най-добрата фирма на годината в "Седмицата"

Наградите в престижния бизнес конкурс „Най-добра българска фирма на годината“ бяха връчени за девети пореден път на церемония в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5. Инициативата е на Fibank и има за цел да популяризира най-добрите бизнес модели у нас.

Мисията на конкурса е да насочи общественото внимание към успешните примери на предприемачество и да покаже, че в България има компании на световно ниво.

Първа награда в категорията „Средна и голяма фирма“ спечели „Макском“ ЕООД - един от най-големите производители на велосипеди в Европа.

Тази година имаше и една нова категория, свързана с актуалната икономическа и пандемична обстановка – „Специална награда за развитие“. Тя бе връчена на ППС Манифакчъринг АД, които спешно стартираха производства на предпазни медицински средства (маски, ръкавици, облекла) за задоволяване на дефицитите и нуждите в страната.

В студиото на "Седмицата" гостуват Станислав Енкин от "Макском" и Георги Петков от "Манифакчъринг".

Една от темите на разговара е как климатичните цели ще се отразят на бизнеса. 

И двамата гости в студиото посочиха, че ако едни спазват стриктно климатичните цели, а в други райони на света не се спазват, това означава че едните ще са в по-неизгодна позиция от другите.

Годстите в студиото разказват и за спецификата на бизнеса, с който се занимават.

Чуйте всички теми в разговора: