Недоволни жители на Константиново готвят блокада на пътя Варна-Белослав

Жители на село Константиново готвят протест, като смятат да направят блокада на пътя Варна-Белослав в сряда, 14 август, в 7.00 часа. Причината е състоянието на улиците и дерето в селото. 

Местните настояват за укрепване на изровеното след наводнението от 2016 г. отводнително дере на селото, за изграждане и възстановяване на неремонтираната от години и разбитата след наводнението инфраструктура – улици и мостове.

За решаване на проблема жителите на Константиново са писали писма до кмета на Варна, областния управител, министър-председателя, омбудсмана, посолствата на всички европейски държави, централите на всички парламентарно представени партии, търсили са съдействие и от Общинския съвет.

"Улиците ни са все по-разбити, като асфалтът на повечето от тях е вече само далечен спомен от соц-а. Дерето не е чистено от наводнението и към момента е обрасло от дървета и храсти възпрепятстващи преминаването дори на ручей, камо ли (не дай, Боже!) на потоп, какъвто преживяхме през 2016г. За укрепването  му и изграждане на мръсна канализация дори престанахме да мечтаем", отбелязва в съобщение до медиите председателят на Инициативния комитет Марин Урумов.

"Превърнати сме в гето и сме заложници на едно бездушно, арогантно и морално ограничено общинско управление. За това сме принудени и решени на отчаяни действия като предстоящото и блокираме пътя Варна-Белослав. Следващата ни стъпка е гражданско неподчинение и затваряне на Аспарухов мост и Община Варна в пълно съзнание за всички произтичащи от това последствия", заканват се недоволните от близкото до Варна село.

Това няма да е първият протест на жители на Константиново срещу състоянието на инфраструктурата там. През август миналата година бе проведен мирен протест пред сградата на Община Варна с настояване за укрепване на дерето в селото и ремонт на разбитата от порои улична мрежа.