Нови хоризонти с Лили

Предаването се излъчва в понеделник от 19 до 20 часа 

Българската кънтри певица и дългогодишен журналист Лили Друмева, започва ново авторско предаване по Дарик Радио през 2021 година. Заглавието е „Нови хоризонти с Лили”, а брой първи ще се излъчи на 10 януари от 19:00 часа. 

Темите са изключително разнообразни и обхващат съвременната динамика на обществения живот. С фокус върху успешни български предприемачи, иноватори и таланти, които дават личен пример затова, как човек може да осъществи мечтите си и да направи значими неща. Предаването има за цел да дава кураж и надежда в тези трудни времена, да открива нови хоризонти за развитие и да мотивира към творческо и професионално израстване. Всяка неделя водещата ще кани гости, които ще споделят интересни истории и ще дават личен пример за справяне с предизвикателствата. 

„Нови хоризонти с Лили” е подкрепено от „Български център по предприемачество” - фондация в обществена полза, на която Лили Друмева-О‘Райли е директор и ръководител на проекти. Ресурсът идва от Силициевата долина (Калифорния), доказан опит и важни новини в областите: бизнес, финанси, предприемачество, иновации, наука, техника, медицина и други. 

Набляга се на партньорството и отношенията между България и САЩ. Водещата ще използва уникален източник на информация, който не присъства в българския ефир. Тя ще прави интервюта с известни личности и експерти в различни области като например: Създателят на асистент SIRI, Apple I Phones – Норман Уинарски, вице-президентът на GOOGLE – Богомил Балкански или пък звездата на американския футбол – Джейми Уилиямс (San Francisco 49’s). 

Основна рубрика в предаването ще има г-н Лари Бийл - основател на фондацията и филантроп от Сан Франциско. Той ще представя актуални новини и открития, разтърсващи света. Ще гостуват и дипломати от посолството на САЩ, от комисия „Фулбрайт”, успешни български предприемачи, развиващи се компании, старт-ъпи, директори на инвестиционни фондове, фондове за рисков капитал и други. 

Важен акцент ще бъде и американската музика - кънтри мюзик и нейните сродни жанрове: блуграс, рокабили, кънтри-рок, уестърн-суинг, американа и всички подобни. Това също е неизползван ресурс в родния ефир. В рамките на 60 минути, водещата ще селектира премиерни кънтри хитове, които пристигат директно от Нешвил благодарение на Световната Кънтри Асоциация. Ще има специален преглед и на най-добрите песни от официалната кънтри класация на Билборд. Както и класики на кънтри   като Кени Роджърс, Доли Партън, Уили Нелсън и други.

Лили Друмева-О‘Райли е музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма „Фулбрайт”. Тя е и автор на книгата „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя голяма част от класическите американски музикални жанрове и емблематични звезди. 

От 20 години насам Лили е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева-О‘Райли е и певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на 11 студийни албума, организатор на европейски турнета и концерти. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. 

Лили е основател и директор на ежегодния международен фестивал за автори-изпълнители „Sofia Singer Songwriter Fest”, на който предстои юбилейно пето издание през октомври тази година. Oт 2014-а тя е представител на българо-американската фондация в обществена полза „Български център по предприемачество”, а от 2018 година насам е неин изпълнителен директор.

 

 

Списък с аудио