Общината обмисля стадион ПЛОВДИВ да стане само футболен

Стадион „Пловдив“ да стане само футболен и да разполага с 50 000 места обмисля местната управа, а причината са изискванията на УЕФА и ФИФА за провеждане на европейски или световни първенства.

Новината дойде от кмета на града Иван Тотев след проведена среща с премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Промяната е за да не изпусне Пловдив такъв род първенства, обясни Тотев.

Очаква се досегашният проект, включващ изграждането на терен, писта, насипни трибуни, част от козирката на централната трибуна на сектор „А“, съблекалните, ВИП зона и места за журналисти на стадион Пловдив, за който ще са необходими 15 млн. лева, да бъде променен, а държавата да дофинансира изграждането на спортното съоръжение.

Така пистата на стадиона ще бъде премахната, а от Община Пловдив се ангажират да направят друг стадион, който да е специално за лека атлетика.

Още за шансовете Пловдив да е домакин на футболен мач от най-високо ниво, до къде стигна реализацията на проекта за Втори гребен канал и какво се случва с концесиите на стадион „Локомотив“ и „Тодор Диев“ в града на тепетата, чуйте в разговора със зам.-кмета по спорт и младежки дейности в община Пловдив Георги Титюков.